Peste 50 de intervenții ale polițiștilor în ultimele 24 de ore: Doi șoferi băuți depistați la volan 

0 132

Peste 50 de intervenții ale polițiștilor în ultimele 24 de ore: Doi șoferi băuți depistați la volan!

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale și au intervenit la 55 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 223 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 70.000 de lei și au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 21 de permise de conducere, dintre care, 2 pentru consum de băuturi alcoolice și 10 pentru viteză excesivă. De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

 

Dintre sancțiuni, cele mai multe au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Tot în cadrul activităților desfășurate au fost constatate în flgrant delict, două infracțiuni.

La data de 18 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european D.E. 58, în comuna Copălău, un autoturism condus de un bărbat, de 39 de ani, din municipiul Botoșani.

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

 

La data de 18 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 B, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din municipiul Botoșani.

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

 

În ambele cazuri, conducătorii auto au fost conduși la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata