Peste 400 de polițiști angrenați în misiuni. 162 de sancțiuni, 27 de permise reținute si niciun accident rutier înregistrat in ultimele 24 de ore

0 208

Având în vedere faptul că în această perioadă traficul este aglomerat pe majoritatea arterele rutiere din județ, polițiștii botoșăneni au acționat pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind folosite aparatele radar, aparatele etilotest şi aparatele drugtest, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise.

Astfel, in ultimele 24 de ore au fost legitimate și verificate 370 de persoane, fiind controlate peste 250 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 162 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 70.000 de lei, majoritatea fiind aplicate pentru abateri la regimul rutier.

Totodată, au fost reținute 27 de permise de conducere, cele mai multe pentru conducere cu viteză peste limita legală și pentru conducere sub influența alcoolului și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Până în acest moment nu a fost înregistrat niciun accident cu victime omenești pe drumurile din județ.

Polițiștii botoșăneni rămân în stradă și continuă activitățile de prevenire și în zilele următoare.

*_Conducere fără permis_*

La data de 23 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au depistat un tânăr, de 30 de ani, din comuna Prăjeni, în timp ce conducea un autoturism pe drumul județean DJ 282 B.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

*Conducere sub influența alcoolului*

La data de 23 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au identificat pe strada Ion Pilat un autoturism condus de un bărbat, de 51 de ani, din municipiul Botoșani.

În urma testării cu aparatul etilotest valoarea rezultată a fost de 1, 11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliției continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata