Peste 3.000 de absolvenți botoșăneni s-au înscris la Evaluare Națională

0 127

Peste 3.000 de absolvenți botoșăneni de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională.

Probele scrise ale examenului de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a vor avea loc săptămâna viitoare, în zilele de 22 iunie, la Limba și literatura română, și 24 iunie, la Matematică. Inspectoratul Şcolar Județean (IŞJ) a informat că, în județul Botoșani sunt înscriși pentru a susține aceste probe un număr de 3.227 elevi. La simularea din luna martie s-au înscris 3425 de elevi din clasele a VIII-a.

Examenul va fi organizat în 102 de centre de examen. Pentru evaluarea lucrărilor au fost constituite cinci Centre zonale de evaluare.

Examenele se vor desfășura și în 2021 cu respectarea tuturor regulilor de igienă impuse în timpul pandemiei de coronavirus, astfel încât sănătatea elevilor și a profesorilor să nu fie pusă în pericol. Masca de protecție va fi obligatorie, iar în sălile de examen, între elevi va exista o distanță de 1 metru, pe rânduri și între rânduri. Acolo unde nu va fi posibilă păstrarea acestei distanțe se recomandă ca între elevi să existe un spațiu cât mai mare.

În ceea ce privește desfășurarea probelor Evaluării naționale 2021, Ministerul Educației a anunțat că accesul elevilor în sălile de examen se va face în intervalul 8-8:30, iar examenul va începe la ora 9. Elevii vor avea la dispoziție 120 de minute pentru redactarea subiectelor, timp care va fi calculat din momentul în care vor primi foile cu subiecte. Comparativ cu ceilalți ani, în 2021, elevii care vor susține Evaluarea națională vor avea la dispoziție 15 minute pentru completarea casetei de identificare.

Elevii trebuie să știe că le este interzis să intre în sala de examen cu orice fel de material ajutător, iar lucrurile personale vor fi depozitate într-un loc stabilit de comisia din unitatea de învățământ. În situația în care elevii încalcă aceste reguli, riscă să fie eliminați din sala de examen și notați cu nota 1.

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata