parlamentare sus
achitei top

Peste 12.000 de elevi botosaneni primesc rechizite scolare gratuite

0 859

Peste 12.000 de elevi botoşăneni vor primi la începutul anului şcolar rechizite gratuite.

psd parl jos

Potrivit celor precizate de Gabriel Hârtie, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, la începutul lunii septembrie vor ajunge la Botoşani 12.578 de pachete cu rechizite. „La începutul lunii septembrie vor ajunge la noi şi imediat le vom distribui în şcoli”, a declarat Gabriel Hârtie.

Rechizitele şcolare se acordă elevilor din învăţământul de stat, primar şi gimnazial, cursuri de zi, care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie 2018, este de maximum 50% din salariul de bază minim.

Rechizitele vor fi acordate pe bază de: cerere de solicitare acordare pachet rechizite şcolare, formulată de reprezentantul legal al elevului; adeverință venit net pentru luna iulie 2018 . La stabilirea venitului net lunar pe membru de familie se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le realizează, inclusiv cele care provin din indemnizaţii de şomaj pentru luna iulie 2018, creanţe legale, convenţii civile de întreţinere aflate în executare, indemnizaţii cu caracter permanent, alocaţii de stat pentru copii, alocaţii de întreţinere pentru copii încredinţaţi sau daţi în plasament, burse pentru elevi şi studenţi acordate în condiţiile legii. Dacă familia are în proprietate terenuri, clădiri, spaţii locative sau alte bunuri, mobile sau imobile, la stabilirea venitului mediu net lunar pe membru de familie se iau în considerare şi arenda, chiriile, alte fructe civile, naturale sau industriale, produse de acestea (de la Administraţia Financiară).
Sunt necesare și copii după: certificat de căsătorie; certificate de naştere copii; sentinţa de divorţ cu menţionarea încredinţării tutelei copilului/copiilor; carte de identitate părinţi/fraţi/surori. Și dosar cu şină.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata