Personalul nedidactic din scolile botosanene va picheta Prefectura

0 754

Personalul nedidactic din școlile botoșănene va picheta Prefectura vineri, între orele 13.30-14.30, pentru a atrage atenţia Guvernului României asupra gravelor probleme cu care se confruntă personalul nedidactic.
Din cele declarat de Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, la acțiune sunt așteptate o sută de persoane, respectiv femeile de serviciu, bucătarii din grădiniţe, îngrijitorii, muncitorii de întreţinere sau fochişti. Liderul sindical susține că de majorarea de 20% au beneficiat doar cadrele didactice și personalul didactic auxiliar.  „Am obţinut aprobare de la Primăria Botoşani pentru a picheta sediul Prefecturii, începând cu ora 11.30. Vom protesta faţă de excluderea personalului nedidactic de la majorarea salarială de 20% acordată de la 1 martie 2018 personalului didactic şi didactic auxiliar”, a declarat Liviu Axinte.
Revendicări adresate Guvernului României:

Majorarea cu 20% a salariilor şi pentru personalul nedidactic;
Recunoaşterea acestei categorii ca parte integrantă a sistemului educaţional;
Îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, refacerea normativelor de muncă şi modificarea regulamentului pentru sporuri pentru a cuprinde şi personalul nedidactic din învăţământ;

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata