Persoanele fără adăpost luate de pe străzile municipiului Botoșani și Dorohoi și marți seara

0 242

Având în vedere temperaturile scăzute prognozate, pompierii și polițiști locali au continuat misiunile de patrulare pentru identificarea persoanelor fără adăpost și transportul acestora la spații de cazare, după evaluarea stării de sănătate în Unitățile de Primiri Urgenţe.

Și în această seară, acțiunile s-au desfășurat în municipiile Botoșani și Dorohoi, începând cu ora 20:00, fiind găsite șase persoane. 

De asemenea, la întoarcerea din misiune, echipajele SMURD verifică zonele cunoscute ca fiind frecventate de oamenii fără adăpost.

Adresăm rugămintea tuturor cetățenilor care cunosc sau întâlnesc astfel de persoane să anunțe autoritățile.

În sezonul rece, expuse pot fi și persoanele în vârstă, care locuiesc singure, motiv pentru care vă recomandăm să le vizitați cât mai des, să le sunați, mai ales dacă știți că au probleme de sănătate.

 

Reamintim și faptul că, în zilele și nopțile geroase este recomandată evitarea deplasărilor pe distanțe lungi, expunerea în frig pentru perioade mari de timp sau extenuarea, deoarece efortul fizic la temperaturi scăzute poate cauza probleme de sănătate.

De asemenea, este necesară respectarea următoarelor recomandări:

 

– îmbrăcați-vă gros;

– pe timpul cât stați afară, mișcați-vă permanent pentru a vă păstra căldura corporală și feriți-vă de ţurţurii care se pot forma pe clădiri;

– evitați trecerea, în mod brusc, din încăperile încălzite la temperaturile foarte scăzute din mediu;

– mâncaţi regulat şi consumaţi multe lichide, evitând excesul de cofeină sau alcool;

– protejaţi persoanele în vârstă, care au probleme de sănătate, copiii și femeile însărcinate;

– purtați încălțăminte cu tălpi groase, antiderapante, pentru a evita căderile;

– în situații de urgență, apelați numărul unic 112.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro: https://fiipregatit.ro/ghid/viscol/ sau prin intermediul aplicației de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata