Aldet

Persoane salvate din nămeți de pompierii botoşăneni

0 177

Judetul Botoșani s-a aflat până la ora 20:00 sub Atenționare cod GALBEN de ninsori abundente și viscol. Pe parcursul zilei de 29.12.2019 echipajul de pompierii militari, aflat în misiune de patrulare, împreună cu un buldoexcavator de la Primăria Unteni au intervit pe DJ 294, între DN 29 si Gulioaia pentru evacuarea a noua persoane din patru autoturisme ramase înzăpezite. Doua dintre persoane au fost transportate acasă, la Unteni. Alte patru persoane au fost preluate de către un autoturism care ii aștepta la DN 29.

Alte doua persoane au fost preluate de un tractor si transportate acasa, iar o femeie este transportată la Botoșani, unde va innopta la rude.

In total au fost șapte autoturisme înzăpezite pe acest tronson de drum. Trei autoturisme au fost deszăpezite, continuandu si drumul spre casa. Intervenția a fost îngreunata de stratul mare de zapaza de pe sosea si vântul puternic care viscoleste zapada si formează suluri pe partea carosabila. Pompierii militari au intervenit și pentru scoaterea din șanț a altor două autoturisme de pe DN 29 între localitățile Vlădeni și Huțani si un autoturism ajuns intr un șanț in apropiere de ferma Popauti.

Dispeceratul integrat ISUJ – SJA a primit pe parcursul zilei 18 apeluri de urgență în care erau porțiuni de drum greu practicabile din cauza căderilor se zăpadă acestea fiind redirectionate către SVSU. SDN și DJDP care au intervenit cu utilaje.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata