Permise de port armă anulate pentru nerespectarea legislației privind păstrarea armelor și muniției

0 108

La data de 3 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Expozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control, pe linia respectării modului de deținere, port și folosire a armelor letale, la domiciliul unui bărbat, de 70 de ani, din municipiul Botoșani, deținător autorizat de arme letale/neletale.

 

În urma verificărilor efectuate, armele pentru care deținea permis de port armă, nu erau păstrate conform legislației incidente, iar în compartimentul fișetului metalic, special pentru păstrarea și depozitarea muniției, a fost găsită o armă, ce aparține fiului bărbatului, deținută legal.

 

Cei doi bărbați au fost sancționati contravențional și le-a fost anulat dreptul de deținere, port și folosire a armelor.

 

 

 

La data de 2 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Expozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control, pe linia respectării modului de deținere, port și folosire a armelor letale, la domiciliul unui bărbat, de 78 de ani, din municipiul Botoșani, deținător autorizat de arme letale/neletale.

 

În urma verificărilor efectuate, armele pentru care deținea permis de port armă, nu erau păstrate conform legislației incidente, iar în compartimentul fișetului metalic, special pentru păstrarea și depozitarea muniției, au fost găsite un număr de 29 de cartușe, deși bărbatul avea dreptul să dețină cantitatea de maxim 10 cartușe.

 

Bărbatul a fost sancționat contravențional și i-a fost anulat dreptul de deținere, port și folosire a armelor, iar arma și cele 29 de cartușe au fost confiscate în vederea continuării cer

cetărilor.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata