Permis de port armă anulat de polițiști

0 64

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au anulat dreptul de deţinere, de port şi folosire a armelor, unui bărbat de 67 de ani, din orașul Ștefănești.

 

La data de 14 septembrie, acesta a fost observat de polițiști în timp ce se deplasa cu autoturismul pe Drumul Național D.N. 29D, în comuna Durnești, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de mers și a ieșit în afara părții carosabile, intrând în impact cu șanțul de pe marginea acesteia, fără a rezulta avarii.

 

Polițiștii au stabilit identitatea bărbatului, precum și faptul că emena halenă alcoolică, însă nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, fiind condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Totodată, pe scaunul din dreapta față al autoturismului a fost găsită o arma letală calibru 12, tip puşcă, neasigurată în toc, care a fost ridicată de polițiști.

 

Din verificări a rezultat faptul că bărbatul este posesor legal de arme letale, destinația vânătoare.

 

Acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea regimului armelor și muniției, iar ca măsură complementară i-a fost anulat dreptul de deţinere, de port şi folosire a armelor.

 

De asemenena, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Foto arhivă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata