Permis de conducere fals, depistat la controlul de frontiera

0 708

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un tânăr din R. Moldova, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În data de 10 decembrie a.c., în jurul orei 02.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul moldovean, Denis P., în vârstă de 30 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Franța.
La controlul de frontieră existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat, eliberat de autorităţile din R. Moldova, valabil pentru categoriile B, C, D, BE, CE, DE, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.
Tânărul a declarat că a obţinut documentul în anul 2011, prin preschimbarea vechiului permis, plătind suma de 300 de euro unui cetățean moldovean și că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul prezentat la controlul de frontieră este fals.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata