Perchezitii la firma de modeling la Botosani

0 381

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Mureş au efectuat şase percheziţii, în judeţele Mureş, Sălaj, Botoşani şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele mai multor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale, bănuite de înşelăciuni, în domeniul plasării forţei de muncă.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016-2017, reprezentanţii unei societăţi comerciale ar fi racolat mai multe victime, de diferite vârste, în centrul municipiului Târgu Mureş, promiţându-le faptul că, în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 2.000 de lei, urma să le promoveze pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu diverse societăţi de publicitate sau modelling.

„În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că aceleaşi persoane ar fi înfiinţat în mod succesiv mai multe societăţi comerciale, care ar fi deschis puncte de lucru în toată ţara, însă nu ar fi efectuat niciodată demersuri în sensul celor promise cu ocazia încheierii contractelor”, anunţă Poliţia Română.

În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 21.000 de lei, mai multe unităţi PC, laptopuri, precum şi mai multe documente referitoare la contractele încheiate de către reprezentanţii societăţii comerciale.

Şapte persoane au fost conduse la sediul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, pentru audieri.
La acţiune au participat şi poliţişti de investigare a criminalităţii economice din judeţele Sălaj, Botoşani şi din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, precum şi jandarmi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata