Percheziții efectuate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor

0 186

La data de 25 noiembrie 2022, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, în județul Botoșani, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de ”intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”(cuparea urechilor și și codotomie-tăiere cozii).

 

În cadrul activităților desfășurate, la locațiile vizate, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care prezintă interes în cauză.

 

Totodată, au fost identificate 6 exemplare canine adulte, din rasa Doberman, care prezentau modificări structurale la nivelul cozii și urechilor. La 4 dintre acestea, modificările structurale la nivelul cozii erau recente, iar din cauza leziunilor provocate, polițiștii au extins urmărirea penală și sub aspectul comiterii infracțiunii de schingiurea animalelor.

 

De asemenea, în cele 3 locații, au fost identificați 63 de câini, de diferite rase, care erau deținuți fără respectarea prevederile legale privind bunăstarea și deținerea animalelor, motiv pentru care proprietarii acestora au fost sancționați cu amendă contravențională în valoare totală de 7.000 de lei.

În urma activităților desfășurate, 3 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

 

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri legale.

 

La activități au participat și polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata