Percheziții DNA în dosarul angajărilor la Apele Române

0 344

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează joi, 11 februarie, cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada martie 2020-2021. 
În cursul zilei de 11 februarie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate pe raza județelor Iași și Suceava. 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratelor de Jandarmi Județene Iași și Suceava. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Procurorii DNA au făcut percheziții în această dimineață la sediul Apelor Române – filiala Iași, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Procurorii au ridicat acte legate de angajările nejustificate în instituție, într-un dosar distinct de cel deschis la finalul lunii decembrie 2020. Alte percheziții au loc la Administrația Bazinală Prut Bârlad, la Primăria Vatra Moldoviței și la Primăria Victoria.

Potrivit ReporterIS, procurorii DNA însoțiți de jandarmi ridică documente și echipamente electronice din biroul directorului general Petru Avram și de la serviciul de personal al instituției. Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași, s-a recomandat într-un reportaj Recorder drept ”animal politic”.

Dosarul a fost deschis după scandalurile publice privind angajarea în instituție a unor persoane fără calificare în domeniu, în paralel cu concedierea unor angajați care au dezvăluit practicile managerilor sprijiniți de PNL. Printre persoanele angajate s-a număr și o fostă chelneriță la un club, care nu știa nimic despre activitatea la noul loc de muncă. Tanara a fost anterior angajata trei zile la Primaria Vatra Moldovitei pentru a putea fi apoi detasata la Apele Romane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata