Percheziție domiciliară la un proprietar de câini ce făcea intervenții chirurgicale ilegale asupra animalelor

0 178

La data de 26 mai 2023, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în comuna Gorbănești, la locuința unei persoane bănuită de comiterea infracțiunii de ”intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”(cuparea urechilor și și codotomie-tăiere cozii).

 

În cadrul activităților desfășurate, la locația vizată, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care prezintă interes în cauză. De asemenea, au fost depistate  cinci exemplare canine, dintre care trei, prezentau modificări structurale, prin lipsă de substanță la  nivelul urechilor.

 

În urma activităților desfășurate, un bărbat, de 47 de ani,  a fost condus la sediul poliției pentru audieri, în baza unui mandat de aducere.  

 

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri legale. 

 

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și din cadrul Serviciului Criminalistic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata