Pensionarii dorohoieni, faţă în faţă cu reprezentanţii autorităţilor

0 483

Pentru prima dată de la constituirea organismului, şedinţa Comitetului Consultativ pentru Problemele Persoanelor Vârstnice a avut loc la Dorohoi, în urma solicitărilor venite din partea Sindicatului Judeţean al Pensionarilor Botoşani. Astfel, miercuri dimineaţă, preşedintele Sindicatului, Maria Paraschiv, Dumitru Gireadă, responsabil de activitatea pensionarilor din municipiul Dorohoi din partea SJP, alături de alţi pensionari din cel de-al doilea municipiu al judeţului, i-au chestionat pe directorii sau reprezentanţii instituţiilor cu care colaborează- Casa de Asigurări de Sănătate, Casa de Pensii, Direcţia de Sănătate Publică, Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. La întâlnirea ce a avut loc în sala de şedinţe a Primăriei au participat şi prefectul Dan Şlincu precum şi primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.
Printre problemele ridicate de pensionari a fost cea a fondurilor alocate de CASS în domeniul paraclinic, în condiţiile în care, reclamau pensionarii, medicii specialişti refuză să recomande analize de imagistică medicală. Un alt punct pe ordinea dezbaterii a fost numărul mic de pensionari din Dorohoi care beneficiază de bilete de tratament în staţiuni precum şi cuantumul pensiei.
O noutate legislativă a fost adusă de Cristina Anton, directorul Casei de Pensii, care a explicat celor prezenţi că noul Regulament General privind Protecţia Datelor (GDPR) determină schimbări în modul de gestionare a informaţiilor personale. Ca atare, pe cupoanele de pensii, ultimele patru cifre din CNP sunt înlocuite cu litere, tocmai pentru protejarea acestor date.
Un aspect ridicat de Maria Paraschiv a fost acela că unii factorii poştali nu mai duc la destinatari corespondenţa, ci o lasă în cartier, trimiterile, fie că vorbim de scrisori sau cupoane de pensii, ajungând foarte târziu sau niciodată la pensionari. Prefectul Dan Şlincu va media o întâlnire între preşedintele Sindicatului şi directorul Oficiului Judeţean de Poştă Botoşani, pentru a se lua măsuri cât mai urgente.
La finalul întrevederii, primarul Dorin Alexandrescu le-a spus pensionarilor că, dat fiind că sediul pe care îl foloseau până acum a devenit inutilizabil, a propus reabilitarea unei alte clădiri, tot din centrul municipiului, care ulterior să fie folosită drept club al pensionarilor dorohoieni dar şi drept loc de consfătuiri cu reprezentanţilor autorităţilor.
Prefectul Dan Şlincu a propus ca întâlniri consultative cu pensionarii din zona Dorohoiului să aibă loc semestrial, astfel încât şi aceştia să poate obţine răspunsuri directe de la şefii serviciilor publice deconcentrate sau de la reprezentanţii autorităţilor locale sau judeţene.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata