Pedepse cu SUSPENDARE pentru o parte din polițiștii de la Rutieră anchetați pentru corupție 

0 733

Judecați în formula simplificată o parte din polițiștii de la Rutieră anchetați pentru fapte de corupție au avut parte de clemență din partea magistraților suceveni.

Viorel Anton, Ionel Balan, Virgil Podaru și Gabriel Botezatu și-au recunoscut faptele și au fost judecați în formula simplificată, judecătorii Tribunalului Suceava pronunțându-se.

Viorel Anton – trei ani închisoare cu suspendare pentru luare de mită în forma continuată și abuz în serviciu.

Ionel Balan – doi ani şi şase luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în forma continuată

 

Gabriel Botezatu – doi ani şi şase luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în forma continuată

 

Virgil Podaru – doi ani și șapte luni pentru luare de mită în formă continuată și abuz în serviciu

 

Alt inculpat în același dosae Dan Dumitru Pușcașu s-a ales cu pedeapsă de un an şi patru luni închisoare. Acuzat de instigare la dare de mită și instigare la abuz în serviciu, Costel Mihai Sănduleac a primit o pedeapsă rezultantă de doi ani şi o lună de închisoare.

 

Magistrații Tribunalului Suceava au dispus suspendarea executării pedepselor și s-a stabilit câte un termen de supraveghere.

In schimb alți 12 polițiști de la Rutieră, Florin Eduard Iacob, Sorin Guraliuc, Robert Neculai Fecioru, Dumitru Cătălin Luca, Stelian Iulian Coşman, Constantin Dorel Gherasim, Ionuţ Pavel Guriuc, Nicolae Ovidiu Puşcaşu, Constantin Ciprian Rusu,Ştefan Bunduc, Lucian Ripiceanu, Toma Bogdan Burdulea, Ioan Cristian Manole Ionel Rîznic și Mihai Romanescu vor fi judecați într-un alt dosar.

Decizia integrală a instanței AICI

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata