Patru frați din Mileanca, exemplu de succes: „Un model pentru cei din jur pentru bunul simț, seriozitate și faptul că își doresc să depășească limitele unui copil din mediul rural”

0 7.693

Munca, perseverența, modestia au fost cheia succesului pentru patru frați. Într-o societate ce pare că și-a uitat valorile mai sunt și exemple demne de prezentat, exemple ce arată că de cele mai multe ori drumul ți-l făurești singur, fără a ține cont de preconcepții.

Cei patru frați provin dintr-o familie care a pus pe primul plan viitorul copiilor și care i-au sprijinit necondiționat pentru a-și îndeplini visul. Este povestea Alexandrei, Ioanei, Ralucăi și a lui Bogdan Vasilachi din localitatea Mileanca.

Alexandra Vasilachi 28 de ani de la Mileanca, medic ortoped în Franța: Ne-am focusat să devenim ceva în viață

Alexandra este sora cea mai mare și din clasele gimnaziale și-a dorit să devină medic. Și nicio greutate nu a stat în calea dorinței sale și azi este medic la Centrul Hospitalier le Mans Franța. Își amintește de copilăria petrecută la Mileanca unde se întoarce în fiecare concediu. Sâmbătă am întâlnit-o la Balul Gospodarilor, unde a îmbrăcat cu mândrie ia tradițională.

Am început aici la Mileanca, grădinița și școala primară iar din clasa a V-a mi-am dorit să fiu medic. Nu știu ce ce am ales această meserie, nu avem exemple de profesii importante în familie. Noi fiind de la țară, părinții țărani, sunt oameni simpli, nu știu, așa mi-a venit mie …Am urcat liceul la Colegiul Mihai Eminescu, unde la fel a fost așa …nu că îmi dorisem de mult timp să merg acolo. Aveam o prietenă Izabela ea termina și tata mi-a spus să mă duc și eu acolo. Am intrat la științe ale naturii, eu Alexandra o”neica nimeni” de la Mileanca la Colegiul Eminescu…și apoi am ajuns studentă la medicină. Am intrat la Iași …Eu cred că am fost o povară pentru părinții mei, pentru că ei au fost cei care au tras greul inclusiv financiar. Părinții ne-au susținut pe toți din primul moment și de dorințele noastre. Inițial am intrat la Facultate la taxă, primii doi ani, iar următorii patru am trecut la buget. Trei veri le-am petrecut la spitalul de la Botoșani, nu eram obligată dar eu făceam câte trei gărzi în fiecare vară….Ne-am focusat să devenim ceva în viață. Mi-am început rezidențiatul în Iași, am ales ortopedie, a fost singura mea opțiune…Am luat punctaj, am intrat la ortopedie, am făcut un an la Spitalul Spiridon apoi un an la Spitalul de Recuperare. Apoi am avut niște colege care au făcut un stagiu de pregătire în Franța. Nu eram prea convinsă să ies din zona mea de confort, dar am avut o colegă care voia să meargă. Și atunci m-a convins că șase luni trec repede. Am plecat în mai 2022 și am stat șase luni, apoi încă șase luni și așa s-au făcut de acum un an și șase luni și mai am contrat până în luna mai anul acesta. Este foarte bine, m-am atașat acolo și e altceva. Mă voi întoarce însă în România, oriunde unde să fiu aproape de familie.
Aș sfătui pe fiecare elev, adolescent, să facă ce dorește. E greu, ai mult de învățat, nu ai timp foarte mult de socializare.
Când vin acasă, la Mileanca, bunicuțele trag de mine că le dor șalele iar toți colegii sunt plecați, sunt căsătoriți, au copiii, nu mai avem aceleași teme de discuție. A fost un sacrificiu să aleg cariera, dar nu regret dar nu știu dacă știam să fac altceva.
Pentru noi sărbătorile înseamă acasă, vacanțele sunt acasă…E altceva când vii acasă, mama, tata..Anul trecut de Sărbători am fost de gardă acolo și toți mă sunau ….știam ce se întâmplă acasă, cu Fanfara, cu tradițiile și eu nu participam dar a fost opțiunea mea.

Ioana Vasilachi, 26 de ani „polițista de onoare” din Iași : Ioana polițista este visul îndeplinit al copilului Ioana.

Ioana Vasilachi este polițista familiei. A reușit într-o lume dură a bărbaților și obținut titlul de „Polițist de onoare al anului 2022 – investigarea și combaterea criminalității” Iași. Ambițioasă și puternică  inspector Ioana Vasilachi este angajată la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Politiei municipiului lași și din copilărie și-a dorit să devină polițist.

Sunt inspector principal de poliție la Biroul Investigații Criminale la lași. Am o experiență de cinci ani de când sunt în Poliția Română și mi-am ales să devin polițistă încă din clasa a VII -a. A fost visul meu. Îmi place să spun Ioana polițista este visul îndeplinit al copilului Ioana. Nu am avut model în familie, pur și simplu am considera că meseria aceasta mi se potrivește deși este o meserie de care toată lumea spune că este pentru bărbați, că trebuie să fii mai dur, consider și experiența mi-a demonstrat că a fi polițistă este un beneficiu foarte mare. Adică tu ca femeie în poliție poți să jonglezi prin mai multe portițe, să spun așa, să ajungi la rezultatul bun. Sunt absolventă a Academiei de Poliție din 2018, am plecat din Mileanca și apoi Colegiul Mihai Eminescu la profilul științe ale naturii. Am terminat cu medie mare și sufletul mi-a fost către Poliție și al ales să dau la Academie. Am intrat din prima, am făcut de ani, am absolvit specializarea poliție rutieră. După repartizare în 2018, mi-am ales să lucrez la Bacău, ca ofițer de poliție rutieră. După un timp mi-am dorit să cresc din punct de vedere profesional și m-am orientat către judiciar. În facultate profesorii ne spuneau că elita poliției române este judiciar și așa mi-am dorit așa să fiu și eu. Și întradevăr cunoscând tot ce ce înseamnă judiciarul este elita. Este provocator, este frumos și greu, dar mie îmi place.
Nu am regretat niciodată alegerea făcută și nu voi renunța niciodată, deși sunt foarte multe obstacole care apar, dar ceea ce fac, cu plăcerea pe care o fac, și consider că a fi polițist în primul rând asta ține în picioare orice polițist. Un polițist pasionat de judiciar niciodată nu o să spună „nu, gata mă opresc nu îmi mai place”.

Raluca Vasilachi  21 de ani studenta de la drept : Îmi doresc să merg tot pe partea de poliție

Raluca Vasilachi completează tabloul surorilor de succes. Este studentă la Drept dar își dorește să devină polițist.

La fel ca și surorile mele am învățat la Mileanca, am fost la Colegiul Mihai Eminescu tot la profilul științe ale naturii. După ce am terminat liceul am dat la Academia de Poliție însă nu a fost cu noroc, am stat un an acasă m-am pregătit dar nici a doua oară nu a fost cu noroc. Am ales să studiez dreptul la Suceava din dorința de a continua tot pe partea de poliție. Sunt copilul împăciutor al familiei, oricând găsește o cale de împăcare. În fiecare an sunt alături de cei de la Fanfara Mileanca, ajut și eu, merg cu banda prin sat. În copilărie am început să când în Fanfară la tobă, la trompetă și solistă. Noi toți am fost implicați în activitățile culturale ale comunei.

 

Bogdan Vasilachi 18 ani viitor jandarm: Mă gândesc la viitoare mea carieră.

Bogdan este mezinul familiei Vasilachi și își dorește o carieră de jandarm. Este liceean și își dorește să devină jandarm.
Sunt cel mai mic și sunt elev la Liceul Dimitrie Cantemir din Darabani și deja mă gândesc la viitoare mea carieră. Le admir pe surorile mele: și încep cu Ale ea este calmă și perseverentă, Ioana: nu e calmă și dar este perseverentă și vrea să facă totul bine și Raluca e bună și mă ajută tot timpul.

Dana Azamfirei – director Școala Gimnazială Nr. 1 Mileanca : Aceasta este România adevărată.

Alături de părinții care le-au fost alături, frații Vasilachi mai au o persoană care i-a îndrumat în primii ani de școală. Este Dana Azamfirei, acum directorul școlii Mileanca. Se mândrește cu performanțele celor patru frați care demonstrează că munca, perseverența i-au ajutat să depășească limitele copilului din mediul rural.
Vă prezint povestea celor patru copii a familiei Vasilache din comuna Mileanca, patru copii care deși proveniți dintr-un mediu modest, pentru că părinții sunt lucrători ai câmpului au reușit și prin munca lor, seriozitate, bun simț au adus cinste comunei. Toți mi-au fost elevi: Alexandra, cea mai mare este medic ortoped în Franța, a plecat acum trei ani din țară, un copil deosebit de muncitor, serios și motivat să facă bine celor din jur. Ioana, a doua fată, este ofițer de poliție în Iași și a fost desemnat Polițistul Anului. Raluca a treia fată, este studentă la drept și dorește și ea să devină polițist. Bogdan, mezinul și alintatul familiei, își dorește să devină jandarm. Ei reprezintă un model pentru cei din jur pentru bunul simț, seriozitate și faptul că își doresc să depășească limitele unui copil din mediul rural. Aceasta este România adevărată.

Cei patru frați alături de părinții lor s-au reunit la finalul anului de Sărbători. Alexandra, Ioana, Raluca și Bogdan, revin acasă, la Mileanca, din dragoste pentru părinți, tradiții și de tot ce înseamnă acasă. Râd, plâng, se distrează și se bucură împreună, unul lângă altul, acasă la Mileanca și nu uită de unde au plecat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata