Patriarhul Teoctist va fi comemorat joi în localitatea natală la 104 ani de la naștere

0 685

Patriarhul Teoctist va fi comemorat joi, 7 februarie 2019, în comuna botoșăneană Stăuceni, atât în satul Tocileni, localitatea în care s-a născut în urmă cu 104 ani, cât și în Victoria, în biserica ctitorită de al cincilea Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române. Evenimentul comemorativ va începe cu o slujbă de pomenire oficiată în biserica din localitate. Vor urma depuneri de coroane de flori la bustul fostului Patriarh aflat în curtea Bisericii „Naşterea Maicii Domnului”, dar și la cel din curtea casei memoriale de la Tocileni. „Mâine, 7 Februarie 2019 ,se împlinesc 104 ani de la nașterea Prefericitului Părinte Patriarh Teoctist Arapasu,ctitorul Sfintei noastre Biserici !

Se cuvine dar sa aducem mulțumire si rugăciune spre pomenirea Preafericirii Sale!

Astfel,la orele 8 se va savarsi Sfânta Liturghie si Slujba de Parastas,iar la ora 10 -Pomenire la Casa Memorială din satul natal Tocileni! 

Sa ajute Domnul ,iar sufletul Preafericirii Sale sa se bucure cu îngerii!

Doamne ajută!”, este mesajul preotului Andrei Costin. 

Patriarhul Teoctist s-a născut pe 7 februarie 1915 în satul Tocileni, fiind cel de-al zecelea copil al familiei Dumitru și Marghioala Arăpașu. Teodor Arăpașu a intrat în mănăstire fiind numit frate la Mănăstirea Vorona în anul 1928.

A fost Patriarhul României timp de 21 ani, în perioada 9 octombrie 1977 – 30 iulie 2007.

Sursa: basilica.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata