Parlamentul vrea ca Autostrada A8, Iasi-Ungheni, sa fie facuta în 4 ani

0 919

Senatul a adoptat tacit un proiect de lege care impune Guvernului construcția, în doar patru ani, a unei autostrăzi de 311 kilometri, cu un cost estimat la circa 9 miliarde de euro. Autostrada ar trebui să lege Târgu Mureș de Iași și Ungheni și s-ar numi „Autostrada Unirii”.

În 10 ani, însă, Ministerul Transporturilor nu a finalizat nici studiile de fezabilitate pentru autostradă și a programat terminarea construcției pentru anul 2030.

Proiectul de lege avea, oricum, un raport de aprobare pentru votul din plenul Senatului, dar nu a mai ajuns să fie discutat în plen, deși a fost înscris pe ordinea de zi în două rânduri. Termenul limită până la care proiectul trebuia dezbătut de senatori și după care este considerat adoptat tacit a fost luni, 27 noiembrie.

Potrivit proiectului, termenul de execuție a obiectivului de investiții „Autostrada Unirii” este de patru ani de la data intrării în vigoare a legii, care va trebui dezbătută și de deputați, iar în cazul adoptării de aceștia, promulgată de președintele Iohannis.

Guvernul Tudose nu a susținut, în mod evident, acest proiect de lege, considerându-l neconstituțional.

sursa : profit.ro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata