Părinții dau declarații că nu vor înregistra orele online: „Această declarație noi o propunem ca o dovadă de încredere”

0 399

Părinții au primit, în aceste zile, o declarație prin care își asumă, pe proprie răspundere, că nu vor înregistra orele online la care participă elevii. Subsecretar de stat în Ministerul Educației, Jean Badea, susține că această declarație este doar la nivel de recomandare, iar părinții care refuză să o semneze nu riscă sancțiuni. „Vedem din păcate că între cadrele didactice și părinți a apărut o prăpastie. Această declarație noi o propunem ca o dovadă de încredere pe care și- o acordă părinții cadrelor didactrice și invers. Personal, nu văd care ar fi problema să ne luăm un angajament, atât timp cât aceste lucruri sunt reglementate de lege, atâta timp cât cumva respectăm legea, nu facem altceva decât să respectăm legislația”, a declarat la Digi24 subsecretarul de stat Jean Badea.

Iată cum arată textul declarației:

„Subsemnatul, părinte/tutore legal al alevului înmatriculat în, mă oblig

– să nu înregistrez prin nici un procedeu activitățile didactice și să nu le multiplic sunt nicio formă fără acordul cadrului didactic care conduce sau realizează activitatea respectivă

simio cosma

– să iau toate măsurile pentru a preveni înregistrare activităților didactice sau multiplicarea înregistrărilor acestora în absența acordului cadrului didactic care conduce/realizează activitatea respectivă.

Declar, susțin și semnez că am luat cunoștință de întregul conținut, precum și de prevederile articolului 326 din Codul penal privind falsul în declarații.

Părinte ……

Elev…..”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata