Parintii atentionati cu privire la legalitatea unitatile scolare particulare din Botosani

0 270

Informaţii cu privire la înscrierea copiilor (antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor) în unităţile
de învăţământ particulare
Având în vedere apariția în mass-media locală a unor anunțuri privind oferte educaţionale antepreşcolare, preşcolare, after-school etc. din partea unor ofertanţi particulari, pentru anul şcolar 2019-2020, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani recomandă tuturor beneficiarilor să solicite, la înscrierea într-o astfel de instituție/asociație etc., documentul care atestă funcţionarea legală a acesteia. Funcţionarea legală a unei unităţi de educaţie antepreşcolară / grădiniţă / şcoli postliceale este dovedită pe baza actului de autorizare sau de acreditare, respectiv de ordinul ministrului educaţiei privind autorizarea sau acreditarea.
Unităţile particulare de învăţământ, furnizorii de oferte educaţionale antepreşcolare, preşcolare, after-school etc, au dreptul de a înscrie copii/elevi şi de a desfăşura activităţi de educaţie numai dacă dispun de autorizare de funcţionare provizorie sau de acreditare. În situaţia înscrierii copiilor/elevilor în unităţi de învăţământ preuniversitar particulare care nu pot proba funcţionarea pe baze legale, unicii responsabili sunt părinţii sau susţinătorii legali ai acestora.
Informaţii despre unităţile de învăţământ preuniversitar particulare care funcţionează legal puteţi afla de pe pagina web a Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani
http://www.isjbotosani.ro/ la rubrica „ÎNVAŢAMANT PARTICULAR” sau pe pagina web a
Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar http://beta.aracip.eu/ .
Părinţii care doresc înscrierea copiilor în creşe cu învăţământ antepreşcolar şi grădiniţe pot consulta ghidul „Cum aleg pentru copilul meu o grădiniţă particulară”, pe site-ul Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani la rubrica „ÎNVAŢAMANT PARTICULAR”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata