Parcul Cornisa : „Nimeni nu ne spune ce este acolo”…”Sa mergem, fara presa, sa nu faca poze la caramizile scoase”

0 1.450

Finalizarea lucrărilor şi darea în funcţionare a Parcului de Agrement Cornişa a reprezentat un punct de discuţii dar şi de acuze între aleşii locali. Discuţiile au fost pornite de consilierul social democrat Mihai Tincu care a cerut informaţii oficiale cu privire la lucrările de la Parcul Cornişa.
„Am aflat ultimele infromaţii despre Cornişa din presă, respectiv că mai este nevoie de câteva luni pentru autorizaţii şi construcţii ceea ce face ca anul acesta trece fără să avem posibilitatea să folosim această investiţie. Am aflat şi despre pierderea procesului municipalităţii cu unul dintre constructori care nu a terminat lucrările… Anul trecut, în luna octombrie, am venit în cadrul şedinţei de Consiliu Local cu o propunere ca să avem o întâlnire cu constructorii. Aţi spus (N.R. primarul Cătălin Flutur) că acea întâlnire va avea loc până la finalul anului, în luna decembrie. Nu ne-am mai întâlnit nici până acum. Vin acum cu propunerea ca imediat după Paşte să avem o vizită de lucru acolo, împreună cu presa, să vedem ce se întâmplă acolo. De aceea nici nu am votat ce vizează Parcul Cornişa pentru că nu ştiu ce este acolo. Niciodată din conducerea Primăriei nu a luat cuvânt să ne spună ce este acolo.Am fost anul trecut ultima dată”, a spus Mihai Tincu.
Primarul Cătălin Flutur a considerat această interpelare ca fiind una politică din partea alesului local. „Am asculat două interpelări pe care le consider politice. Am venit anul trecut cu proiecte de Hotărâri de Consiliu Local prin care să fim de de acord să preluăm pe obiecte iar apoi vor veni şi documentaţiile de la constructor. Să acceptăm să preluăm pe obiecte pentru că nimeni nu are obligaţia şi nici nu ne poate da documentaţia pe obiective. Vom repune pe ordinea de zi proiecte cu ce putem prelua pe obiective, şi ne uşurăm munca la comisia de recepţie„, a precizat Cătălin Flutur.
A intervenit şi viceprimarul Cosmin Andrei, care este şi preşedintele comisie de recepţie a lucrărilor la Parcul Cornişa. „Consider răspunsul dv-tră tot politic. Nu cred că-l împiedică nimic pe constructor să ne pună la dispiziţie documentaţiile. Nu avem cu să le primim pentru că proiectanţii sunt cu probleme penale, diriginţi şantier au fost mulţi şi cel care este acum nu vrea să-şi asume nimic pentru cei dinante. S-ar putea să treacă mult timp până vom prelua fără recepţie. Sunt preşedintele comisie şi la fiecare şedinţă vă voi spune ce s-a întâmplat pânp acum : nu am primit niciun document de la Cornişa”, a spus Cosmin Andrei.
În discuţie a intervenit şi consilierul liberal Eugen Ţurcanu care i-a cerut lui Mihai Tincu să propună o dată la care să se meargă la Cornişa, dar fără presă. „Domnul Tincu face prognoză, să vorbim că mergem la data de la ora de la Cornişa. Să stabilim : (a intervenit Mihai Tincu care a propus data de 11 aprilie la ora 10.00). Să mergem noi consilierii fără presă, să nu le arătaţi să facă poză la toate cărămizile scoase. Mergem ca să lucrăm dacă vreţi să lucrăm”, a replicat Eugen Ţurcanu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata