parlamentare sus
achitei top

Parcarile cu plata din municipiu sunt inca nefunctionale

0 670

Deşi municipalitatea a semnat contractul prin care societatea Eltrans se va ocupa de parcările cu plată, blocare şi ridicare maşinilor pe domeniul public, la această dată încă mai are loc evaluarea bunurilor pentru ca acestea să fie preluate de Eltrans.

psd parl jos

„Suntem în continuare în etapa de evaluare a bunurilor, facem eforturi dar înţeleg şi reticenţa celor de la Eltrans care doresc ca aceste bunuri să fie într-o stare cât mai aproape de aşteptările lor pentru a nu efectua cheltuieli suplimentare. Una dintre problemele pe care le întâmpinăm este cu refacerea softului, de la 19 la 20%.

Este ultima etapă înainte de începere activităţii pentru că a fost semnat contractul de delegare a gestiunii. Încă o problemă a fost marcajul acestor locuri de parcare dar înţeleg că nu sunt probleme aşa mari şi înţeleg că le prelua aşa”, a declarat Cosmin Andrei. viceprimarul municipiului.

Acesta a precizat că nu poate preconiza data la care Eltrans se va ocupa de blocarea și ridicare mașinilor, respectiv când parcările cu plată vor deveni funcționale. „Sunt interesaţi de încasările din aceste parcometre şi cred că sunt foarte riguroşi în tot contextul acesta în care sunt verificări şi răsverificări şi asumarea răspunderii pe chestiuni minore. O să depunem eforturi ca în această săptămână să tranşăm problema.

Nu vreau să vă avansăm un termen când parcările vor deveni funcţionale dar vom anunţa din timp acest lucru”, a precizat viceprimarul municipiului.

Regulamentul aprobat de consilierii municipali la finele lunii noiembrie prevede că pentru ridicarea maşinilor se va plăti 250 de lei, aceeaşi sumă urmând a fi aplicată şi pentru transport autovehicul ridicat, la care se adaugă 35 de lei pe zi pentru depozitare, respectiv 30 de lei pentru blocare/deblocare roţi.

La parcările cu plată tariful a fost menţinut la 1,5 lei pe oră. În parcările cu plată vor fi ridicate doar maşinile lăsate pe locurile persoanelor cu handicap, pentru celelalte maşini aplicându-se măsura blocării roţilor. Abonamentele pentru locurile de parcare din parcările cu plată pleacă de la 10 lei pe zi până la 100 de lei lunar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata