Parcarile cu plata devin functionale : Eltrans se pregateste de blocat si ridicat masinile din municipiu

0 1.182

Municipalitatea a semnat contractul prin care societatea Eltrans se va ocupa de parcările cu plată, blocare şi ridicare maşinilor pe domeniul public. Din cele declarate de viceprimarul Cosmin Andrei în această perioadă are loc verificare bunurilor pentru ca acestea să fie preluate de Eltrans.
„Suntem în procedură de verificare a bunurilor pentru a fi transferate companiei Eltrans pentru a putea începe efectiv activitatea de blocare roţi pentru maşinile parcate necorespunzător, pentru ridicare maşini de pe demoniul public. Contractul este semant şi urmează predarea bunurilor care sunt verificate de comisie în această perioadă. După ce va fi încheiată această verificare şi agreeăm asupra bunurilor care vor fi transferate va începe efectiv activitatea, dar nu înainte de a face o informare corectă către cetăţeni, cu un interval de timp în care să ia la cunoştinţă intenţiile noaste. Nu ştim efectiv când va începe această activitate dar nu va mai dura mult şi vom transmite din timp. Mai sunt mici aspecte de corectat dar nesimnificative toate aparatele sunt funcţionale”, a spus Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului.

Regulamentul aprobat de consilierii municipali la finele lunii noiembrie prevede că pentru ridicarea maşinilor se va plăti 250 de lei, aceeaşi sumă urmând a fi aplicată şi pentru transport autovehicul ridicat, la care se adaugă 35 de lei pe zi pentru depozitare, respectiv 30 de lei pentru blocare/deblocare roţi.

La parcările cu plată tariful a fost menţinut la 1,5 lei pe oră. În parcările cu plată vor fi ridicate doar maşinile lăsate pe locurile persoanelor cu handicap, pentru celelalte maşini aplicându-se măsura blocării roţilor. Abonamentele pentru locurile de parcare din parcările cu plată pleacă de la 10 lei pe zi până la 100 de lei lunar.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata