locale psd
locale sus

Pandemia s-a încheiat oficial: OMS a anunțat că virusul SARS-CoV-2 nu mai este urgență globală

0 322

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, vineri, 5 mai 2023, că boala COVID-19 nu mai este urgenţă globală, marcând, simbolic, încheierea unei etape periculoase a pandemiei cauzate de visrul SARS-CoV-2.

OMS a făcut, în sfârșit, anunțul așteptat de o lume întreagă: pandemia COVID-19 s-a încheiat.

„Cu mare speranţă, declar că boala COVID-19 nu mai este urgenţă globală. Acest lucru nu înseamnă că s-a încheiat COVID-19 ca ameninţare globală de sănătate”, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de agenţia The Associated Press.

 

Tedros Adhanom Ghebreyesus a explicat că s-a încheiat etapa de urgenţă globală generată de virusul SARS-CoV-2, subliniind că pandemia nu a luat sfârşit, mai ales pe fondul multiplicării infecţiilor în sud-estul Asiei şi în Orientul Mijlociu.

 

Tedros Adhanom Ghebreyesus a subliniat că nu va ezita să îi convoace din nou pe specialişti pentru reevaluarea situaţiei, în cazul în care COVID-19 „ar pune lumea în pericol”.

Comitetul de urgență al OMS a declarat pentru prima dată că COVID a reprezentat cel mai înalt nivel de alertă în urmă cu mai bine de trei ani, la 30 ianuarie 2020. Starea ajută la concentrarea atenției internaționale asupra unei amenințări pentru sănătate, precum și la consolidarea colaborării cu privire la vaccinuri și tratamente. Ridicarea acestuia este un semn al progresului pe care l-a făcut lumea în aceste domenii, dar COVID-19 este aici pentru a rămâne, a spus OMS, chiar dacă nu mai reprezintă o urgență.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata