Până pe 15 octombrie vor fi finalizate lucrările la tronsonul II al rutei alternative Suceava-Botoșani

0 285

Primarul municipiului Suceava a anunțat că până la mijlocul lunii viitoare se vor încheia lucrările pe strada Apeductului, iar odată cu darea în funcțiune a acestui tronson din ruta alternativă Suceava – Botoșani vor fi funcționale două variante provizorii de circulație: pentru trafic ușor, în lungime de 7,2 km, cu ieșire în DN 29, la Școala din Plopeni și o a doua, de 10,8 km, pentru trafic greu, cu ieșire în DN 29, la moara din Salcea.

Potrivit obiectiv de Suceava, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat miercuri, 21 septembrie, că pe data de 15 octombrie vor fi finalizate lucrările la Ruta Alternativă Suceava -Botoșani, tronsonul II, pe strada Apeductului.

Potrivit obiectiv de Suceava, odată cu finalizarea acestor lucrări vor putea fi folosite, până la finalizarea tronsonului nr. III (cuprinzând viaductul peste calea ferată), două variante provizorii pentru autoturisme. Prima ar fi de pe strada Mirăuți, cu ieșire în DN 29 la Școala generală Plopeni, cu trecere peste calea ferată la nivel (fosta haltă Lisaura), cu o lungime de 7,2 km, din care 4,7 km drum asfaltat (parțial betonat) și 2,5 km nemodernizat. De asemenea, este o variantă pentru traficul greu cu trecere pe la gara Văratec și ieșire în DN 29 la moară la Salcea, cu o lungime de 10,8 km, din care 6,9 km asfaltat (parțial betonat) și 3,9 km nemodernizat.
Primarul Lungu a mai spus că, totodată, se lucrează la montarea stâlpilor pentru iluminat public, care va fi pus în funcțiune la 1 noiembrie.
”Vom balasta împreună cu comuna Salcea drumurile nemodernizate ca să fie funcționale. În ședința de Consiliu Local din această lună vom aproba indicatorii tehnico-economici la sensul giratoriu intersecție Calea Unirii cu Traian Vuia, pe care dorim să-l finalizăm până la sfârșitul anului. Sperăm ca până în anul 2024 să terminăm varianta total asfaltată a Rutei Alternative cu ieșire în DN 29, la fosta Avicola Burdujeni, cu finanțare din PNI Anghel Saligny”, a declarat primarul Ion Lungu.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata