Pana la modernizare, autobuze in loc de tramvaie la Botosani

0 2.089

După mai multe evenimente în care au fost implicate tramvaiele municipalitatea a definitivat un proiect de hotărâre de Consiliul Local pentru transportul public local. Primarul Cătălin Flutur a anunţat că după mai multe discuţii s-a decis ce se întâmplă cu transportul public local pe durata implementării proiectului de modernizare a transportului cu tramvaiul. „Am avut discuţii intense şi foarte serioase cu ce vom face noi pentru că degeaba spunem noi că avem bani să refacem toată structura tramvaiului, atât ceea ce înseamnă şină, firul de contact şi stâlpii, avem bani, este licitaţie pentru tramvaie noi în Botoşani, ne apare această problemă ce se întâmplă până încep lucrările şi cum vom asigura transportul public local în condiţiile în care decidem ca de mâine tramvaiele nu mai circulă. Clar că nu vor mai circula când începem proiectul. Aici sunt păreri divergente vis-a-vis de ce înseamnă legislaţie şi ce înseamnă oportunitate”, a spus primarul Cătălin Flutur.
Eltrans va achiziţiona în leasing operaţional, în chirie, nouă autobuze care vor circula pe aceleaşi rute ca tramvaiele. Decizia finală aparţine aleşilor locali. „S-ar părea că cel puţin în ceea ce priveşte transportul public local am găsit o soluţie iar în şedinţa de Consiliul Local de pe 30 iunie vom veni cu ea în faţa consilierilor să fie aprobată. Vom începe să facem mai devreme transport cu autobuzele luate în leasing operaţional chiar dacă sunt nişte impedimente pe zonele unde se dublează operatorii există acest impediment dat de lege, încercăm această soluţie să venim cu aceste autobuze pe care să le luăm şi care care vor funcţiona pe toată perioada din momentul în care le achiziţionăm până la finalizarea lucrărilor la linia de tramvai. Orice autobuz care va circula trebuie să îndeplinească condiţiile cerute de lege”, a declarat Cătălin Flutur.
Municipalitatea va implementa proiectul „Transport urban durabil prin reabilitarea, modernizarea şi extinderea transportului public local de călători cu tramvaiul – reabilitare cale de rulare”. Valoarea proiectului este de 20,408 milioane de euro, din care 20 de milioane de euro, valoare eligibilă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata