Pagubiti de foc : Incendii la doua case din judet

0 140

Două familii din satul Berza, comuna Santa Mare și Dimăcheni, au fost păgubite de foc de 4.000 de lei. La atât se ridică valoarea bunurilor distruse în incendiile produse în locuinţele lor, in ultimele 12 ore. 

La Berza, în urma incendiului generat, cel mai probabil, de o sobă supraîncălzită, a ars o parte din tavanul din lemn al unei camere.

Familia din Dimăcheni a rămas fără bucătăria de vară și adăpostul de animale după ce anexele s-au aprins ca urmare a producerii unui scurtcircuit electric.

Pentru stingerea celor două incendii și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 18 pompieri militari și voluntari. Valoarea bunurilor salvate se ridică la cca. 60.000 de lei.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu din locuinţele botoşănenilor, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă:

– nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;

– instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;

– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;

– nu supraîncălziţi sobele sau alte moijloace de încălzire.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata