1 martie andrei

Pacienţii cu Covid 19 primesc concediu medical plătit integral

0 440

Dacă ai făcut infecţia Covid 19 află cum te ajută acum legea. Astfel, dacă până acum persoanele aflate în incapacitate temporară de muncă din cauza îmbolnăvirii cu Covid primeau o indemnizaţie de 75% din salariu, de acum înainte vor primi indemnizaţie de concediu medical de 100% din salariu.

Şi asta pentru că boala Covid 19 a fost inclusă În Grupa A de boli infectocontagioase, conform Hotărârii de Guvern publicate deja în Monitorul Oficial. Până acum peste 30 de boli se afau în categoria bolilor infectocontagioase din grupa A în care statul asigură decontarea completă a concediului medical. Odată cu Hotărârea de Guvern publicată în Monitorul Oficial, Covid 19 este una dintre ele. Printre aceste afecţiuni sunt şi difteria, antraxul, hepatita virală acută, infecţia HIV, malaria, tetanosul, tuberculoza şi tusea convulsivă.

 

Măsura este luată de autorităţi după ce , la început de mai, Avocatul Poporului s-au autosesizat în legătură cu această situaţie şi a cerut Ministerului Muncii şi Ministerului Sănătăţii să ia măsuri urgente pentru ca boala Covid 19 să fie inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A şi în consecinţă asiguraţii să primească indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită 100% .

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata