Ordonanţa privind sprijinul pentru pensionari intră marţi în avizare

0 361

Ordonanţa privind sprijinul pentru pensionarii cu venituri mici intră marţi în procesul de avizare, astfel că 2,5 milioane de români, beneficiari ai acestui sprijin, nu vor primi, în luna ianuarie, mai puţin de 2.200 de lei, a spus, luni, ministrul Muncii, Marius Budăi.

„Sprijinul pe care îl vor primi pensionarii, toţi acei pensionari care au valoarea pensiei până în 1.600 de lei după majorarea valorii punctului de pensie, vor primi acel sprijin pentru a susţine facturile pe timp de iarnă. S-a mers pe principiul de solidaritate şi echitate socială. Mă bucur că toţi membrii coaliţiei au înţeles şi acceptă această măsură (…). Nu va exista, practic, în luna ianuarie, nicio persoană care încaseze ca venituri cumulat pensie plus sprijin 2.200 de lei”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, luni, după şedinţa coaliţiei.

Practic, venitul obţinut din cumulul pensiei cu ajutorul nu va putea depăşi 2.200 de lei.

Potrivit ministrului, este vorba de 2,5 milioane de români care vor încasa acest sprijin în luna ianuarie

 

„Mâine dimineaţă (marţi – n.r.) va intra ordonanţa în cadrul Ministerului Muncii pe avizare internă, mi s-a promis de către ministrul Finanţelor că voi avea şi avizul MF. Trebuie să discut şi cu domnul Cătălin Predoiu, astfel încât şi avizul MJ să iasă cât mai repede, să pot trimite ordonanţa la Consiliul Legislativ şi la Comitetul Economic şi Social, pentru a o putea prezenta în Guvern şi a o transforma în act normativ care să stea la baza construcţiei bugetului pe anul 2022

Cu această măsură am închis pachetul social asumat în programul de guvernare”, a mai spus Budăi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata