Ordonanța de Urgență pentru elevii navetiști a fost publicată. Elevii acuză discriminare. Ministrul susține că „a fost o eroare”

0 296

Ordonanța de Urgență pentru elevii navetiști a fost publicată în Monitorul Oficial al României.

Conform unui comunicat de presă al Consiliului Național al Elevilor, ”conform textului ordonanței, decontarea se realizează pe baza documentelor justificative emise de operatorii de transport rutier, aspect discriminatoriu pentru un procent considerabil de elevi care fac naveta folosind mijloacele de transport feroviar.”

 

Discriminarea elevilor

 

”Mai mult decât atât, deși Consiliul Național al Elevilor a solicitat ca în textul ordonanței sintagma elevilor care nu pot fi școlarizați să fie transformată în elevilor care nu sunt școlarizați, din motive evidente ce țin de școlarizarea elevilor din învățământul liceal, de exemplu, care pot opta, în baza procesului de admitere, pentru a învăța într-o unitate de învățământ cu profil diferit față de licelee din localitatea de domiciliu, Guvernul României a decis să aprobe ordonanța într-o formă chiar și mai discriminatorie decât înainte.

În calitate reprezentanți ai elevilor din România, condamnăm, cu fermitate, modul în care Guvernul României a ales să discrimineze, prin prezenta ordonanță de urgență, elevii care fac naveta cu trenul. Este inacceptabil să tolerăm un astfel de comportament din partea guvernanților, din cauza unei exprimări dezastruoase mii de elevi din România vor suferi, iar gradul de excluziune socială va crește și mai mult. Guvernul Orban a uitat de acei elevi care călătoresc cu trenul și a ales să îi sară din ecuația parlamentară!, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.” se mai arată în comunicatul de presă al Consiliului Național al Elevilor.

Ca urmare a publicării în Monitorul Oficial a Ordonanței de Urgență cu privire la transportul elevilor, Ministerul Educației și Cercetării face următoarele precizări: 

 

Dintr-o eroare materială, în Monitorul Oficial a fost publicată Ordonanța de Urgență într-o altă formă. În cursul zilei de mâine, 12 februarie 2020, va fi publicată în Monitorul Oficial o rectificare, în acord cu forma adoptată în ședința Guvernului din 4 februarie 2020, pentru corectarea erorii materiale apărută în circuitul adoptării actului normativ.

Facem precizarea că Ministerul Educației și Cercetării a eliminat din textul inițial sintagma „transport rutier”, păstrând termenul „transport”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata