locale psd
locale sus

Orașul Ștefănești s-a înfrățit cu cinci localități din Republica Moldova

0 472

Cu o zi înainte de marcarea a 164 de ani de la Mica Unire orașul Ștefănești s-a înfrățit cu cinci localități din Republica Moldova.

Primarul orașului de pe malul Prutului, Florin Buțura a semnat acorduri de înfrățire cu patru localități din Raionul Dondușeni, respectiv Țaul, Dondușeni, Corbu, și Rediul Mare și satul Pârlița din Raionul Fălești.

 

„Astăzi, în prezența domnului Petrișor Dumitrescu- Consulul General al României în Republica Moldova, s-au semnat Acorduri de Înfrățire între orașul Ștefănești și cinci localități din Republica Moldova . 

simio cosma

Prin semnarea și punerea în aplicare a acestor acorduri, se creează cadrul propice pentru dezvoltarea de oportunități în vederea implicării localităților în proiecte și parteneriate transfrontaliere, finanțate din fonduri europene, cooperarea în mai multe domenii de interes reciproc. 

De asemenea, se stabilesc legături spirituale trainice între comunități cu aceleași afinități de pe ambele maluri ale Prutului.

Implementarea proiectelor economice, sociale și culturale vor fi în beneficiul acestor comunități și vor consolida cooperarea între Administrațiile Publice Locale partenere”, a declarat primarul orașului Ștefănești, Florin Buțura.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata