Operația a reușit: Alexia a mișcat degetele!

0 496

Alexia este o luptătoare iar medicii ieșeni îngerii ei.

Medicii spun că, în cazul Alexiei, s-a făcut într-adevăr un miracol, dar s-a muncit la foc continuu și a fost vorba și de o muncă în echipă. 80 de cadre medicale au muncit, în cele 20 de ore, pentru a-i pune mâinile înapoi după ce i-au fost amputate în accident.

Azi Alexia a fost operată din nou și a venit cu un alt succes : adolescenta a mișcat degetele.

„Faptul că acest copil a fost adus viu la spital este un miracol…După 3-5 zile, va mai urma o intervenţie de reconstrucţie a structurilor nervoase a membrului superior stâng, după care după încă 3-4 zile acoperirea defectelor cutanate restante”, a declarat pentru observatornews.ro, Sidonia Susanu, coordonatorul secției de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii Sf. Maria Iași.

Cristina Zvanciuc, diriginte: Alexia şi-a mişcat degetele! Este cea mai mare minune!

simio cosma

Mama Alexiei: Şi-a strâns şi pumnul. Totul pare a fi înspre bine. Ceea ce au realizat ei zilele acestea întrece orice imaginaţie. Două membre să fie puse la loc şi funcţionale. Toată viaţa mea le voi fi recunoscătoare.

Medicul are la activ peste 1500 de operaţii de chirurgie plastică şi reconstructivă, realizate direct sau coordonate în echipe pluridisciplinare.

Experienţa medicală însumează transferuri libere de ţesuturi, replantări de membre, reconstrucţii faciale, reconstrucţii de vase şi nervi, reconstrucţii de sâni prin injectare cu grăsime proprie, tratamentul sechelelor cicatriciale după traumatisme sau arsuri prin tehnica expandării tisulare.

Operația a fost un succes, iar mama fetei a declarat că aceasta a putut deja să-și miște degetele, lucru la care nici medicii nu mai sperau în momentul în care Alexia a ajuns la spital.

Azi aproximativ o sută de persoane s-au mobilizat luni dimineața la Centrul de Transfuzii Botoșani pentru a dona sânge pentru Alexia.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata