OMS recomandă renunţarea la certificatul verde COVID pentru călătorii

0 344

Răsturnare de situaţie făcută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în ceea ce priveşte certificatul verde COVID.

Restricţiile de călătorie şi certificatul verde trebuie eliminate, deoarece sunt măsuri care nu şi-au dovedit eficienţa.

 

După doi ani de pandemie, OMS anunţă că aceste măsuri duc la crize economice şi la un stres nejustificat.

 

De data aceasta, cei de la OMS recomandă într-un mesaj, ca acest certificat verde, dovada vaccinării, să nu mai fie o obligativitate cerută de ale ţări membre UE sau din afara UE, pentru că provoacă un stres social. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă „ridicarea sau relaxarea interdicţiilor legate de călătorii, pentru că acestea nu oferă o valoare adăugată şi contribuie în continuare la stresul social şi economic trăit de state”.

 

Măsurile legate de călătorii (măşti, testare, izolare/carantină, vaccinare) ar trebui să se bazeze pe evaluările riscurilor şi trebuie să se evite o povară financiară pe umerii celor care călătoresc, mai spun cei de la OMS. În plus, OMS mai spune că sunt ţări care nu au avut până acum acces la vaccin aşa cum au avut, de pildă, alte state care au avut chiar şi mai multe tipuri de ser.

 

Inclusiv în ţara noastră este o discuţie pe aceasta temă, dacă acest certificat să fie obligatoriu la mall sau la ieşirea din vamă.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata