Ofiter din Politie arestat preventiv

0 765

Un ofiţer din Poliţie a fost arestat preventiv pentru instigare la abuz în serviciu în urma deciziei magistraţilor Curţii de Apel Suceava.

CIOBANU LIVIU, coordonator al turei de serviciu din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, judeţul Botoşani,
pentru săvârşirea infracţiunilor de:
– instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– instigare la favorizarea făptuitorului,
– fals intelectual.

simio cosma

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 31 octombrie 2014, inculpatul Barnea Dinu, în calitatea menționată mai sus, la solicitarea unei persoane, cu care se afla în relații de cointeresare, prin intermediul comisarului de poliție Ciobanu Liviu, cu intenție, i-a determinat pe doi subalterni (agenți de poliție), să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu dispună măsurile legale care se impuneau în cazul constatării unei infracțiuni la regimul circulației.
Urmarea a fost faptul că, cei doi agenți nu au constatat infracţiunea flagrantă comisă de o persoană din anturajul inculpatului Barnea Dinu (conducerea unui vehicul pe drumurile publice având permisul de conducere anulat) și au lăsat-o pe aceasta să-și continue deplasarea.
Ulterior, inculpatul Barnea Dinu a aprobat o nota raport întocmită de către comisarul de poliţie Ciobanu Liviu, în care era consemnat în fals că niciuna dintre patrule nu a constatat infracţiuni pe perioada efectuării serviciului.
Prin aceste demersuri, au fost prejudiciate interesele legale ale Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, ca unitate de poliţie de care aparţineau ofițerii și agenții de poliție, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru persoana respectivă, constând în evitarea atragerii răspunderii penale pentru fapta comisă.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata