Oficialii din Primarie amenintati cu DNA-ul de patronul de la Microbuzul – VIDEO –

0 697

Discuţii aprinse azi în sala de şedinţe a Consiliului Local pe tema transportului în comun din municipiul Botoşani şi pe marginea posibilităţii la societatea Eltrans să folosească autobuze pe perioada implementării proiectului de mondernizare a transportului public în comun. Nemulţumit de această soluţie este Dumitru Bălan, administratorul S. C. Microbuzul, care consideră că în acest mod va avea parte de o concurenţă neloaială din partea societăţii subordonate Consiliului Local.   ”Dvs. dați acest serviciu de transport gratuit societății Eltrans. Nu este normal. Acest serviciu este concesionat de către Microbuzul. SC Eltrans nu este operator de transport și este o încălcare a legii. Acest serviciu se poate da în administrare doar prin licitațiesă iasă la licitație.  Eu am în momentul de față un contract valabil până în luna decembrie a anului curent. Unde e garantarea acestuia, dv dați acest serviciu de transport, gratuit, Eltransului. Am primit un răspuns de la dv. și îmi spuneți că dacă autobuzele merg pe linia de tramvai e normal să meargă. Nu e normal”. a spus Dumitru Bălan. Deşi autobuzele celor de la Eltrans ar urma să circule pe aceeaşi rută ca şi tramvaiele 101 şi 102 cu acelaşi staţii Dumitru Bălan susţine că municipalitatea produce o ilegalitate şi ca urmare se va adresa poliţiei, DNA-ului şi va cere daune morale de milioane de euro. „Faptul că se dau niște autobuze pe liniile de tramvai nu este corect. El are treaba lui, dar cu tramvaiele. El nu are obiect de activitate. Cum dați dv. niște autobuze, vă dați seama, vă dau în judecată. Vă rog să mă credeți că vă dau și la DNA, da, să știți. Nemaivorbind de faptul că eu am suficiente mijloace de transport cu care pot să fac față transportului public local de călători și am deja un serviciu contractat. Deaseameni sunt prevăzute undeva și niște daune, vă dați seama că sunt dispus să cer câteva milioane de euro Primăriei dacă face o astfel de acțiune”, a declarat administratorul S.C. Microbuzul. VIDEO DUMITRU BĂLAN

Oana Georgescu, secretarul Primăriei, a ţinut să-i amintească lui Dumitru Bălan că societatea pe care o administrează are un contract care expiră pe 3 decembrie şi prin declaraţiile pe care le face se antepronunță în ceea ce privește viitorul contract de transport public care va avea o valabilitate de 5 ani. „Dv. ați pus căruța înaintea cailor, în primul rând. Discutăm despre o situație excepțională, posibilă și viitoare. Nu discutăm despre un eveniment care va avea loc mâine. Dv. aveți acum un contract care va expira la sfârșitul anului. Avem niște termeni contractuali stabiliți de comun acord care vor înceta la un moment dat. Se va face o nouă procedură iar dv. mergeți la licitație. Faptul că dv. ați făcut credite ca să vă achiziționați mijloace noi este un fapt pe care vi l-ați asumat prin managementul care l-ați desfășurat. Deja vorbiți ca și cum deja ați fi câștigat licitația ceea ce nu mi se pare corect” , a spus Oana Georgescu.

Decizia finală va aparţine consilierilor locali care în şedinţa de la finalul acestei luni vor decide dacă societatea Eltrans va achiziţiona cele nouă autobuze în leasing operaţional şi vor desfăşura activitatea de transport în comun.  „Am avut o dezbatere publică prin care am închis o procedură legală în ceea ce priveşte modificarea unei hotărâri de CL prin care intenţionăm să efectuăm transport public de persoane pe liniile 101 şi 102 pe care nu vor mai putea circula tramvaiele pe perioada implementării proiectului de priveşte infrastructura cu autobuze achiziţionate în leasing operaţional de Eltrans. Este o singură modificare în regulament în care spunem foarte clar. Atunci când se va lucra și nu vor mai putea circula tramvaiele vor fi autobuze pe liniile 101 și 102. Am ascultat punctele de vedere ale operatorului care a făcut o adresă scrisă Primăriei municipiului Botoșani, le-am consemnat într-un proces verbal. În ceea ce privește amenințările, nu doresc să fac considerații asupra acestora și așa cum am spus și în dezbaterea publică, are la dispoziție instrumentele legale pentru a contesta această hotărâre de CL dacă d-lui consideră oportun atât la Prefectură cât şi în instanţă ”, Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.

VIDEO COSMIN ANDREI

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata