locale psd
locale sus

Oficialii din Balti iau exemple de buna practica de la Botosani – VIDEO –

0 570

Oficialii primăriei Bălţi din Republica Moldova doresc să implementeze exemplele de bune practici de la nivelul administrației botoșănene. Primarul Igor Şerement susţine că pe lângă semnarea acordului pentru accesarea fondurilor europene, a găsit la nivelul municipiului soluţii pentru diferite probleme cu care se confuntă la nivelul administraţiei din Bălţi.

„Acordul de colaborare nu numai că presupune implicarea în comun în anumite proiecte transfrontaliere, este vorba și de schimb de anumite practici, experiențe, normative legislative, în ceea ce privește identificarea surselor suplimentare a veniturilor locale, cum ar fi preluarea practicii existente și implementate în muncipiul Botoșani a concepției și regulamentul privind amenajarea parcărilor în municipalitate și respectiv politica de încasare a rezervării acestor parcări precum și principiile de concesiune. Ne-am familiarizat cu regulamentul privind aspectele de concesiune și proprietatea municipală, delimitarea domeniul public-privat ca premisă a multiplelor probleme cu care se confruntă municipiul Bălți. A fost un schimb de viziuni și preluări care prognozăm că o să fie implementate în Municipiul Bălți în vederea identificării și altor surse de venituri. E vorba de inițiative care vor fi formulate și la nivel național pentru modificarea mecanismului de calculare a taxelor locale pentru perfectarea certificatelor de urbanism sau a autorizațiilor de construcție.”, a spus Igor Șeremet.

simio cosma

Padocul municipalităţii a fost un alt obiectiv care a stârnit interesul delegaţiei din Bălţi  Mă bucură foarte mult deschiderea administrației municipale Botoșani în împărtășirea acestor experiențe și sunt sigur că nu este doar prima vizită”, a completat primarul din Bălţi.

VIDEO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata