Oferte depuse la primărie pentru lucrările de reabilitare la căile de rulare a tramvaielor din municipiul Botoșani

0 168

Oferte depuse la primărie pentru lucrările de reabilitare la căile de rulare a tramvaielor din municipiul Botoșani.

Azi , la ora 11:00 , a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru atribuirea contractelor pentru execuția lucrărilor de reabilitare, modernizare și extinderea celor două căi de rulare din municipiul Botoșani. 

După ce la cele două licitații organizate de primărie nu s-a prezentat niciun operator economic primarul municipiului Cosmin Andrei a anunțat că se vor începe discuțiile cu constructorii care s-au arătat interesați de lucrările de reabilitarea la infrastructura de transport la tramvaie. Constructorii interesați de lucrările de reabilitare la cale rulare tramvai, traseu 101 si 102 au avut un prim termen pentru  depune documentația 15 iulie. La acea dată nu a fost depusă nicio ofertă ai astfel a fost stabilit un al doilea termen, respectiv 27 iulie ora 11.00.

În acest sens, au fost depuse două oferte de către două asocieri, după cum urmează:

1. Asocierea SC ALSTOM TRANSPORT SA și SC ELECTROALFA INTERNATIONAL SRL
2. Asocierea SC CONEST SA, SC POD PROIECT SRL și SC MARI VILA COM SRL

Din punct de vedere financiar, ambele oferte depășesc valoarea estimată a proiectului, pe ambele loturi.

1. Pentru LOTUL 1 din cadrul proiectului, „Reabilitare cale de rulare traseu 101”, estimat la suma de 74.533.384,23 lei fără TVA,
Asocierea SC ALSTOM TRANSPORT SA și SC ELECTROALFA INTERNATIONAL SRL a ofertat 108.967.635,65 lei fără TVA, în timp ce Asocierea SC CONEST SA, SC POD PROIECT SRL și SC MARI VILA COM SRL a ofertat 106.687.945,26 lei fără TVA.

2. Pentru LOTUL 2 din cadrul proiectului, „Reabilitare cale de rulare traseu 102”, estimat la suma de 73.419.607,16 lei fără TVA,
Asocierea SC ALSTOM TRANSPORT SA si SC ELECTROALFA INTERNATIONAL SRL a ofertat 125.131.260,95 lei fără TVA, in timp ce Asocierea SC CONEST SA, SC POD PROIECT SRL si SC MARI VILA COM SRL a ofertat 108.568.386,01 lei fără TVA.

Comisia desemnată din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani urmează ca în perioada imediat următoare să evalueze ofertele depuse din punct de vedere tehnic și ulterior, să declanșeze rundele de negocieri cu ofertanții cu privire la prețul ofertat.

În urma negocierii directe eventualul câștigător va fi desemnat funcție de raportul tehnico – economic cel mai avantajos nu prețul cel mai mic.
Proiectul „Transport urban durabil în municipiul Botoșani prin reabilitarea, modernizarea și extinderea transportului public local de călători cu tramvaiul” este finantat prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, având termen de finalitate 31.12.2023.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata