O tânără din Botoșani care apare pe lista colaboratorilor AUR a încercat să introducă în Parlament patru gloanțe

0 410

Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, a declarat pentru G4Media că o femeie care apare pe o listă cu colaboratorii partidului extremist AUR a fost prinsă miercuri la controlul obligatoriu de la intrarea în sediul Parlamentului cu patru gloanțe. Numele femeii este Elena Ariadna Cîrligeanu, a declarat Simonis. Potrivit unui comunicat AUR, ea figurează că membru al Biroului Național de Conducere al partidului.

„E vorba de o doamnă care apare în fiecare săptămână pe o listă cu mai mulți colaboratori AUR, la controlul de azi dimineață s-au găsit patru cartușe letale în geanta sa. Acum e la secția de poliție, s-a deschis un dosar penal, se fac cercetări pentru a se verifica dacă gloanțele sunt pentru o armă care ar fi fost introdusă de altcineva în Parlament”, a declarat Simonis pentru G4Media.

 

”Acest partid are o abordare extremistă, nici măcar nu mai vorbim de un comportament ca pe stadioane. Așa a început Hitler în anii 30.

 

Simonis a mai spus că a propus pe grupul biroului permanent al Camerei suspendarea accesului în clădire pentru cei fără legitimație, dar grupul AUR se opune unui astfel de demers.

Femeia a declarat la poliție că ar fi luat gloanțele de la un exercițiu de tragere și că acestea nu sunt letale, potrivit surselor G4Media.

 

George Simion, președintele partidului extremist AUR, nu a răspuns la apelul reporterului G4Media pentru a-și preciza poziția față de acest incident.

 

Update 1: Liderul partidului extremist AUR, George Simion, a declarat pentru News.ro că gloanțele aduse de Elena Ariadna Cîrligeanu ar fi ”brelocuri”. ”Erau brelocuri, suveniruri. Au scos o invenţie, că băgăm armament”, a declarat George Simion, care protestează miercuri în fața Parlamentului împreună cu mai mulți simpatizanți împotriva unor proiecte legislative .

Update 2: ”Referitor la incidentul din această dimineață, facem precizarea că persoana în cauză este colaboratoare a Grupului parlamentar AUR din Camera Deputaților. Conform procedurilor legale, persoana a fost condusă la Secția 17 de Poliție”, a anunțat miercuri biroul de comunicare al Camerei Deputaților.

Update 3: Partidul extremist AUR cere printr-un comunicat de presă ca ”autoritățile competente” să clarifice de urgență incidentul petrecut la Parlament în care a fost implicată Elena Ariadna Cîrligeanu, pe care comunicatul AUR o identifică drept ”colaboratoare a partidului”.

„Solicităm instituțiilor abilitate o expertiză tehnică prin care să clarifice condiția tehnică a obiectelor în discuție. Totodată, cerem autorităților organizarea unei conferințe de presă, în cel mai scurt timp, în care să lămurească deplin acest subiect”, a mai arătat AUR.

Sursa G4Media

„Azi la ora 08:00 cu toții la Parlament. NU NE VINDEȚI ȚARA, CIOCOILOR! Nu vă lăsăm! Azi toate drumurile duc la București.”, a fost mesajul postat de Ariadna Cîrligeanu pe Facebook.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata