O nouă sesiune din programul Rabla pentru Electrocasnice

0 306

Prima sesiune a programul Rabla pentru Electrocasnice începe pe 17 iunie. Bugetul pentru acest an este de 100 de milioane de lei.

„Este un program care se bucură de un interes uriaş din partea cetăţenilor, un program care anul trecut s-a desfăşurat pe un buget de 75 de milioane de lei. Săptămâna trecut a apărut ghidul solicitantului. În mare măsură, programul rămâne pe aceeaşi structură. Vom avea în derulare un program pentru trei categorii de electrocasnice, pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere, într-o primă etapă. În etapa a doua o să avem laptori şi tablete, fără televizoare în 2022. Aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare în a treia etapă”, spune Tanczos Barna.

El precizează că vor fi două sesiuni de depunere de solicitări, iar cei care au conturi de beneficiari în 2021 nu trebuie să se mai înscrie o dată în aplicaţie.

Bugetul de anul acesta este de 100 de milioane de lei.

„Dorim eliminarea din gospodării a echipamentelor mari consumatoare de energie electrică. Prima sesiune începe pe 17 iunie. Lăsăm această perioadă de pregătire pentru a crea posibilitatea informării şi documentării pentru beneficiari. Anul trecut am constatat un trend foarte ciudat – foartte mulţi cetăţeni s-au înscris în program, au solicitat vouchere, le-au primit, după care nu le-au valorificat, probabil din lipsa de informaţii, că nu s-au documentat”, adaugă ministrul Mediului.

Potrivit lui Tanczos Barna, voucherele emise vor trebui valorificate în şapte zile, în loc de 15 zile, iar valoarea acestora a rămas la acelaşi nivel ca în 2021.

„Televizoarele le-am eliminat pentru că riscam să transformăm acest program în Rabla pentru televizoare. Cred că anii trecuţi am asigurat un sprijin suficient de mare pentru televizoare”, menţionează ministrul Mediului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata