parlamentare sus
achitei top

O noua sansa la viata : Botosaneanca salvata de medicii ieseni

0 441

Medicii de la Spitalul „C. I. Parhon” din Iaşi au efectuat două intervenţii de transplant renal, ambii rinichi fiind prelevaţi de la o persoană aflată în moarte cerebrală la un spital din Oradea, au informat reprezentanţii unităţii medicale ieşene. O echipă din cadrul unităţii medicale s-a deplasat sâmbătă la Oradea cu ajutorul elicopterului şi echipajului SMURD pentru a preleva organele.

psd parl jos

„Acesta e un lucru neobişnuit până în prezent şi se datorează pe de o parte listei de aşteptare încărcate şi a existenţei de potenţial primitor pe lista de aşteptare din centrul nostru. Pe de altă parte, acest donator avea o particularitate, el fiind cu virus hepatic C prezent”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului „C. I. Parhon”, a declarat pentru ziaturuldeiasi, dr. Ionuţ Nistor.

Conform medicului, pentru această intervenţie au fost selectaţi şi s-au dovedit a fi compatibili doi pacienţi ai Spitalului „C. I. Parhon” din Iaşi. Este vorba de o femeie de 42 de ani, din judeţul Iaşi, şi un bărbat în vârstă de 65 de ani, din judeţul Botoşani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata