O noua licitatie fara castigator la Biserica Sfantul Gheorghe din municipiul Botosani. Preotul paroh : „Mi se pare ceva ciudat”

1 308

Lucrările de reabilitare a Bisericii Sfântul Gheorghe din municipiul Botoşani nu vor începe nici la doi ani de la semnarea contractului de finanţare.  Şi la a patra licitaţie organizată de municipalitate este cu ghinion, nici una dintre cele două oferte depuse la licitaţie nefiind conforme cu cerinţele caietului de sarcini. La a patra licitaţie cea de pe 4 noiembrie, au depus oferte doar două firme, respectiv LDC Trust Construcţii MV Botoşani şi Restaco Suceava. Oficiali din primăriei susţin că luni le-a fost comunicat acest lucru celor doi operatori economici. În termen de cinci zile de la primirea comunicării aceştia pot  ormula eventuale contestaţii. După aceea, totul va depinde de decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. „Nu știm deocamdată, nu știm, o să vedem, posibil să se anuleze”, a spus Cătălin Fetcu, directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul Primăriei.

Dezamăgit de toată această situaţie şi de toate aceste licitaţii reluate este Dumitru Mateciuc, preotul paroh de la Biserica Sfântul Gheorghe. „Noi așteptăm să depună contestații, cred că ambele firme vor depune. Nu știu, era să cad acolo pe scările Primăriei. Mi se pare ceva ciudat, eu am crezut că e la București, așa mi se transmisese, că la partea economică verifică cei de la București. Dar cei care au respins au fost exact ai noștri, comisia de licitație. Eu știu ce motive au avut, au ei o justificare, eu nu cred că nu au vreo justificare. A fost iarna o vreme atât de blândă, se putea lucra, se termina până acum. Iar amânare, nici eu nu știu ce să mai zic”, a precizat preotul paroh Dumitru Mateciuc.

Contractul de finanţare a lucrărilor de reabilitare a Bisericii „Sfântul Gheorghe” a fost semnat în luna februarie 2108, acesta având o valoare de 7,258 de milioane de lei. Lucrările trebuie finalizate până în februarie 2021.

Lucrările care vor fi executate în cadrul proiectului sunt lucrări de consolidare, restaurare și refacere, instalații electrice, sanitare, încălzire, montaj instalații antiefracție, dotari PSI, restaurare și consolidare clopotnița, instalații electrice și încălzire, racord gaze, mobiliar urban, branșament electric. Biserica Sf.Gheorghe a fost ctitorită de Elena Rareș, văduva domnitorului Petru Rareș, în anul 1551. De mai mulți ani monumentul se află într-o avansată stare de degradare și nu s-a mai intervenit din anul 1914.

semnare proiect finantare 2018

1 Comentariu
  1. un cetatean Spune

    Reabilitare lacasului de cult va incepe in campania electorala locala pana atunci licitatile sunt un joc murdar cu obecti inchipuite .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata