O noua licitatie anulata pentru lucrarile de la Biserica Sf. Gheorghe

0 383

O a treia licitație pentru lucrările de reabilitare la Biserica Sf. Gheorghe din municipiu a fost anulată. Documentația depusă de singura asociere de firme Research Consorzio Stabile Societa Consortile ARL din Napoli – Italia şi societatea Ro ing Profinstal Bucureşti nu a fost conformă . În același timp este necesară actualizarea preţurilor materialelor şi manoperei.

Proiectantul a dat asigurări că săptămâna viitoare va prezenta documentaţia refăcută, în baza căreia să fie demarată procedura pentru a patra licitaţie.

Contractul de finanţare a lucrărilor de reabilitare a Bisericii „Sfântul Gheorghe” a fost semnat în luna februarie a acestui an, acesta având o valoare de 7,258 de milioane de lei. Lucrările trebuie finalizate până în februarie 2021.

Lucrările care vor fi executate în cadrul proiectului sunt lucrări de consolidare, restaurare și refacere, instalații electrice, sanitare, încălzire, montaj instalații antiefracție, dotari PSI, restaurare și consolidare clopotnița, instalații electrice și încălzire, racord gaze, mobiliar urban, branșament electric. Biserica Sf.Gheorghe a fost ctitorită de Elena Rareș, văduva domnitorului Petru Rareș, în anul 1551. De mai mulți ani monumentul se află într-o avansată stare de degradare și nu s-a mai intervenit din anul 1914.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata