O noua amanare a licitatiei pentru drumul Botosani – Tg. Frumos

0 365

Licitaţia pentru lucrările la drumul DN 28 Botoşani – Tg. Frumos a fost din nou amânată. Noul termen anunţat de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este 1 iulie la ora 15.00.
Vineri trebuia să aibă loc deschiderea de oferte, dar nu s-a făcut nici de această dată ca urmare a „Avizelor conforme necondiţionate emise de ANAP”, cu privire la răspunsurile la solicitările de clarificări adresate de operatorii economici în ceea ce priveşte documentaţia de atribuire. Suma alocată este de peste 50 de milioane de euro fără TVA și reprezintă contravaloarea proiectării dar şi execuția lucrarilor pe o lungime de 71,512 km. Durata contractului este de 24 de luni.

Prezent la Botoşani în  luna martie ministrul transportului Alexandru Cuc susţinea că lucrările la reabilitarea drumului Botoşani – Tg. Frumos vor începe în acest an. „Cinci luni proiectare, 24 luni execuție, 60 luni de garanție. Botoșani-Tg Frumos va fi un proiect pe care mă voi apleca personal ca să fie implementat într-un regim de urgență. Nu voi interveni peste comisii să le spun eu ce să facă și cum să procedeze la evaluarea tehnică și cea financiară, dar le voi da un termen astfel încât în cursul acestui an să înceapă execuția la acest obiectiv. Bani sunt, sperăm să fie desemnată și o firmă câștigătoare bună care să lucreze. Și vom începe lucrul la Botoșani-Tg. Frumos în acest an”,  declara ministrul Alexandru Cuc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata