O marca de lapte praf pentru bebelusi, distribuita si in Romania, a fost retrasa de pe piata de francezi

0 834

Autorităţile din Franţa au dispus retragerea de la vânzare a unei ample game de alimente pentru sugari, dintre care unele erau exportate inclusiv în România.

Este vorba de lapte praf şi alte produse ale grupului Lactalis. Decizia a fost luată după ce 25 de bebeluşi francezi s-au infectat cu salmonella în urma consumului unora din aceste produse.

Copiii s-au însănătoşit între timp, dar guvernul francez consideră că Lactalis nu a reuşit să controleze riscul de contaminare. Concernul precizează că a oprit total activitatea uzinei suspecte, pentru decontaminare, şi că bacteria salmonella poate fi distrusă prin fierberea laptelui.

Rechemarea vizează produsele exportate în Europa, Africa și Asia, inclusiv către România, China, Taiwan, Pakistan, Afganistan, Irak, Maroc, Liban, Sudan, Serbia, Georgia, Grecia, Haiti, Columbia și Peru.

Anunțul vine după ce în 3 decembrie autoritățile franceze au retras trei formule de lapte praf pentru copii, după ce 20 de sugari, toți cu vârsta sub șase luni, au fost infectați cu bacteria salmonella.
Săptămâna aceasta au fost raportate cinci noi cazuri de infecție cu bacteria salmonella.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata