O fetiță de 12 ani s-a înecat într-un iaz la Buhăceni-Trușești

0 515

O fată de 12 ani și-a pierdut viața în apele unui iaz de pe raza satului Buhăceni, comuna Trușești. Copila se juca, împreună cu mai mulți prieteni, pe imașul din apropierea iazului. La un moment dat, a hotărât să ajungă pe malul celalalt și pentru a nu mai înconjura, a luat decizia să treacă prin iaz. La cca. zece metri de mal a dispărut sub ape. Una dintre fetele care o însoțeau, tot de 12 ani, a încercat să o ajute, dar nu a reușit, motiv pentru care a alergat în sat să cheme ajutoare. Solicitați să intervină, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești au ajuns în cel mai scurt timp la locul indicat. În mai puțin de 20 de minute de la începerea căutărilor, au găsit fetița în locul unde a fost văzută dispărând sub ape, la o adâncime de cca. doi metri.

Imediat ce au scos-o din apă, a fost preluată de echipajul Serviciului Județean de Ambulanță, care a început manevrele de resuscitare. La fața locului a ajuns și echipajul de terapie intensiva mobila SMURD. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, nu s-a mai putut face nimic pentru aceasta.

Medicul de pe SMURD a decis că este cel mai bine ca fetița de 12 ani, care a încercat să o salveze, să fie transportată la spital pentru investigații suplimentare.

Pentru evitarea unor astfel de tragedii, vă recomandăm:

– evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă care au maluri abrupte, curenţi puternici, albiile nămoloase, acoperite de plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;

– alegeți locurile special amenajate pentru înot;

– nu intrați singuri în apă, mai ales dacă nu știți să înotați foarte bine;

– nu săriți de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcție;

– nu intrați în apă dacă ați consumat băuturi alcoolice, seara târziu sau pe timp de noapte.

 

‼️Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi în apă, chiar dacă ştiu să înoate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata