pas top

O botosaneanca a murit in timp ce era plimbata de la un spital la altul

0 393

Garda de cosmar pentru medicii de la un spital din Iasi. In numai cateva ore, cinci pacienti au ajuns la spital in stare extrem de grava. Patru dintre ei au fost operati in urgenta, dar, din pacate, pentru trei nu s-a mai putut face nimic. La scurt timp de la interventia chirurgicala, pacientii au decedat.

Cei doi pacienti care au supravietuit sunt sub stricta supraveghere. Prognosticul medicilor este foarte rezervat pentru batranul in varsta de 80 ani. Doctorii fac eforturi mari pentru a salva viata unei femei de 46 ani, care a ajuns la spital cu hemoragie cerebrala. Pacienta nu se stia bolnava. Doctorii spera ca tratamentul administrat sa o salveze. Toti pacientii au fost transportati la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” (Neurochirurgie) din Iasi.

Femeie de 50 ani, care a decedat imediat dupa interventia chirurgicala, a fost adusa la spital in coma de gradul 3 spre 4, dupa ce a fost gasita cazuta in curte. Medicii au diagnosticat-o cu hematom subdural, contuzie renala si fractura coloana lombara. Nu se stie cat a zacut femeia in curte pana cand a fost gasita de un membru al familiei.

Al doilea pacient decedat este un barbat care avea 63 ani. Acesta a fost gasit la marginea unui drum, in stare de coma profunda. Familia sustine ca a disparut seara si a doua zi dimineata, l-au gasit aproape mort pe marginea drumului. Barbatul a fost diagnosticat cu un hematom subdural, dar medicii nu l-au mai putut salva.

Al treilea pacient poate ar fi putut fi salvat, daca nu ar fi fost transportat la un alt spital. Este vorba despre o femeie de 51 ani, din judetul Botosani care sufera de o boala psihica. In trecut, femeia a fost internata la psihiatrie, la spitalul din Botosani. Aflata sub influeanta bauturilor alcoolice, aceasta a cazut si s-a lovit la cap.

Fiind confuza, membrii familiei au crezut ca asta i se trage de la boala psihica si au dus-o din nou la spitalul de psihiatrie. In timpul caderii, femeia s-a lovit puternic la cap si ar fi trebui transportata imediat la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. Cand medicii s-au decis sa o transporte la Iasi, pacienta era in coma de gradul 3 spre 4 si la neurochirurgie a fost diagnosticata cu un hematom subdural. Medicii au operat-o imediat pentru indepartarea hematomului, dar la scurt timp pacienta a decedat.

„A fost o garda foarte grea. Am avut cazuri extrem de grave. S-a facut absolut tot ce era posibil pentru a salva viata celor trei bolnavi, da, din pacate, a decedat. Trei dintre pacienti au fost transportati la spital la limita dintre viata si moarte. In stare foarte grava este si pacientul in varsta de 80 de ani. Este greu sa ne pronuntam acum despre evolutia starii de sanatate. Prognosticul ramane foarte rezervat. Facem absolut tot ce putem pentru a salva o femeie in varsta de 46 ani. Deocamdata este sub tratament medicamentos”, au declarat medicii de la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae” Oblu din Iasi.

 

sursa bzi.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata