1 martie andrei

O botoșăneancă a fost propusă secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne

0 412

Alianța USR PLUS a stabilit, miercuri, o serie de propuneri pentru conducerea agențiilor guvernamentale, dar și pentru secretarii de stat din cadrul Guvernului.

O botoșăneancă a fost propusă secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. Este vorba de Irina Alexe, care este membră PLUS și are o experiență îndelungată juridică și administrativă. Pasionată de dreptul public, este autoarea unei monografii dedicate înalților funcționari publici și a numeroase articole ce vizează funcția publică, inclusiv statutul prefectului, drepturile și libertățile fundamentale sau protecția datelor. Absolventă a Facultății de Drept a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, a fost ofițer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, iar în ultimii zece ani ai carierei sale a făcut parte din conducerea ministerului. În anul 2016, în calitate de secretar de stat, a coordonat organizarea ședințelor Guvernului, instituțiile prefectului și procesul de organizare a alegerilor. După anul 2018 a coordonat dezvoltarea în teritoriu a PLUS și a contribuit în mod direct la derularea legală a campaniilor electorale ale PLUS ori ale Alianței USR PLUS.

Irina Alexe a ocupat funcţia de şef al Departamentului Relaţia cu Parlamentul din cadrul MAI în perioada mai 2012-mai 2013, dar şi între iulie 2010 şi martie 2012.

În plus, în perioada martie-mai 2012 a fost secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor. În perioada octombrie 2009 – iulie 2010 aocupat funcţia de secretar de stat în Relaţia cu Parlamentul la Ministerul Administraţiei şi Internelor, secretar General al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei (iunie – octombrie 2009) şi secretar General Adjunct al Ministerului Administraţiei si Internelor ( iulie 2006- iunie 2009).

Irina Alexe a urma cursurile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti, Facultatea de Drept, diploma de licenta (1993-1997) şi ale Universităţii de Vest „Vasile Goldis”, Master cu tema „Administratia publica in contextul legislatiei actuale”.

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata