Nu sunt bani la bugetul local. Un nou imprumut solutia pentru dezvoltarea municipiului

0 695

Municipalitatea botoşăneană a încheiat anul 2018 cu un deficit bugetar. Pentru dezvoltarea municipiului soluţia este un nou împrumut. Anunţul a fost făcut de primarul Cătălin Flutur, în cadrul şedinţei de Consiliu Local de la finalul săptămânii.
„Noroc de corecţia financiară primită anul trecut. Cele 14,6 milioane de lei sunt singura sumă pe care putem să o alocăm pe dezvoltare, în condiţiile în care cerinţele la proiectele pe care le avem sunt de 58 de milioane de lei. Ne lipsesc în momentul de faţă 44 de milioane de lei, care e clar că nu avem de unde să-i aducem. Dacă vrem să ne dezvoltăm, cred că tot la un împrumut va trebui să ajungem”, a spus Cătălin Flutur.
Primăria a recuperat anul trecut corecţia financiară de 16 milioane de lei, aplicată la proiectul vizând reabilitarea sistemului de termoficare. „Cheltuielile de funcţionare pe anul acesta ni s-au încărcat mult şi ca să vedeţi că noi nu greşeam când spuneam <haideţi să creştem un pic taxele şi impozitele ca să ne descurcăm>, nu s-a acceptat asta. În schimb, directiva venită de sus, de la guvern, ne-a spus că veniturile noastre sunt mai mari cu 20%, vorbim de venituri proprii. E o gândire logică pe undeva, pentru că acea minimală creştere propusă la un moment dat acoperea acest 20%. Noi nu am făcut lucrul acesta, că am avut grijă tot să propunem ca taxele să rămână la nivelul anului 2014 şi hotărârea de guvern a venit cu o creştere de 20% la venituri proprii. De unde? O să discutăm bugetul foarte mult şi sunt convins că o să ne înţelegem, dar va fi un an groaznic, foarte greu”, a precizat primarul municipiului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata