Nu s-a majorat pretul la salubrizare : Diasil da in judecata Consiliul Judeţean

0 796

Aleşii judeţeni nu au fost de acord cu majorarea preţului la gunoi, iar în această situaţie societatea Diasil, cea care administrează depozitul de gunoi de la Stăuceni, dă în judecată Consiliul Judeţean Botoşani. Proiectul de hotărâre de CJ cu privire la majorarea a tarifelor de depozitare a gunoiului a fost respins vineri pentru a patra oară, după ce doar consilierii PSD au votat proiectul.

Firma Diasil din Suceava va rezilia contractul și va acționa în judecată Consiliul Județean, în vederea obținerii unor despăgubiri în cuantum de 3,531 de milioane de lei. Aceasta reprezentă echivalentul punerii în funcțiune a unor utilaje, punerea în funcțiune a stației de epurare, diverse cheltuieli efectuate la depozit, însă solicită și profitul nerealizat pe perioada rămasă din contract, respectiv pe șase ani precum și o pierdere realizată de cantitatea de deșeuri neasigurată prin contractul inițial.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, susține că firma va mai opera la depozitul de deșeuri timp de 90 de zile, timp în care CJ va organiza o nouă licitație. „Proiectul majorării tarifelor nu a trecut, grupul PNL nu a votat, deşi iniţierea şi semnarea master planului pe deşeuri au fost făcute de liberali. Operatorul va opera depozitul de deşeuri timp de 90 de zile, timp în care noi trebuie să organizăm o nouă licitaţie. Nu s-a înţeles, sau nu s-a dorit să se înţeleagă, că de această aducere la zi a preţurilor s-au ocupat funcţionarii publici din CJ, cei care au asigurat legalitatea. Din această comisie au făcut parte jurişti, economişti, ingineri, iar noi, deliberativul Consiliului Judeţean, am votat, sau nu, pentru oportunitate. Partea de legalitate este asigurată de funcţionarii care, timp de şase luni, au lucrat la acest proiect de hotărâre”, a spus Costică Macaleţi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata